Guangzhou Baoshen Optoelectronics Co., Ltd.

Hur mycket lumen har ledande strålkastare har verkligen?

there finns så många olika LED -strålkastaromvandlingssatser på marknaden; Det är svårt att bestämma vilken som är bäst. De flesta kommer att ange lumenutgången på förpackningen; Normalt 4 000 lumen, 5 000 lumen eller 6 000 lumen. Ibland ser dunågra strålkastarlökor med 8 000 lumen, 10 000 lumen eller till och med 12 000 lumen. Men vad är det verkliga lumenet för en LED -strålkastarlampa? 

DM_20230916103206_001(1).jpg



in För att ta reda på vad som faktiskt är sant, låt oss förstå Lumen först.

the lumen (symbol: lm) är Si -härledda enheten för lysande flöde, ett mått på den totala mängden synligt ljus som släpps ut av en källa. Vi mäter lumen på ett LED -strålkastarsats i en enhet som kallas en integrerande sfär. En glödlampa är placerad i sfären och ljuset som ges av glödlampan är spridd inuti den integrerande sfären och jämnt fördelas till 360 grader. Den totala ljusstyrkan för en ljuskälla kan mätas exakt eftersom ljus kan fångas från alla vinklar i sfären utannågon störning från andra ljuskällor.

1543990727764.jpg


integrerande sfär

butnär leverantörerna hävdar de höga lumen mängder av deras LED -strålkastare, de ger vanligtvis Bara en

 theoretiskapeak lumen mängden baserat på LED -chipdata (rå lumen). Till exempel kan ett enda 1W CSP LED -chip avge 130 lumen  at Mostaccording till LED -chipspecifikationer. Så hypotetiskt om deras strålkastare har 16 LED -chips, kommer de att hävda att glödlampan har 16W arbetskraft och 2 080 lumen, (16 chips x 1W16W och 130 lumenx 16 chips 2080 lumen) så ett par LED -lysdioder Strålkastarlökor kommer att= =theoretiskt have 4000 lumen (rå lumen). Men kom ihåg att detta bara är en teoretisk topp lumenmängd av vad LED -chips kannå en perfekt miljö på derasown. Detta tar inte hänsyn till den termiska effektiviteten för en mängd LED -chips som arbetar tillsammans med varandra, med tiden, i en förseglad miljö som ett strålkastarhus. I verkligheten, om ett LED -chip användes med maximal kapacitet som Raw Lumen -betyg antyder, skulle det brinna upp snabbt i ett verkligt världsscenario.  

DM_20230916103239_001(1).jpg

in Faktisk användning, LED -strålkastarens lysande effektivitet begränsas av många subjektiva och objektiva faktorer och kan intenå toppen Lumen uppgår till de individuella

chips kan. LED -glödlampstorlek, värmestrålningsområde, arbetstemperatur - alla dessa påverkar och minskar den LED -lysande effektiviteten. Ett par LED -strålkastarlökor som hävdar 4 000 lumen (rå lumen)
maynår faktiskt bara 1 300 lumen (effektiv lumen) vardera.

lets titt på hur värme kan påverka lumenmängderna på en LED -strålkastare. När som helst LED -strålkastarlampan slås på, lysdioderna börjar producera värme. En del av energin vänds till värme, sånär värmen växer börjar glödlampan dimma i ljusstyrka. När glödlampan stiger ochnår sinnormala driftstemperatur, kommer glödlampan in i ett jämviktstillståndnär glödlampan också dämpar till sinnormala driftsbelysning. Denna ljusstyrka är den verkliga lumenutgången från LED -strålkastarlampa och kommer att fortsätta arbeta på denna ljusstyrka i timmar. est av produkterna på marknadennår termisk jämvikt efter att ha arbetat i 5 15 minuter. De bästa LED -strålkastarlampa -konstruktionerna har ett litet gap mellan topplumenvärdet och stabilitets lumenvärdet.

after du förstår en förståelse för verkliga lumennummer you också måste förstå lux, den användbara ljusstyrkan fokuserad på en viss punkt. När du förstår lux, rå lumen och effektiv lumen kan du börja dekryptera de galna påståenden som gjorts av olika LED -strålkastare. Realistiskt sett kan det bästa av de bästa LED -strålkastarna på marknaden idag ha ett faktiskt effektivt lumenbetyg på 1 800 - 2 000 per glödlampa. Den som hävdar mer än dubbelt så mycket som dessa siffror är platt ut för dig.-

 

DM_20230916103245_001(1).jpg

bullshit lumen betyg på Amazon

here's my hypotes om varför så många människor bara planaout ljuger om sina lumen -betyg ...

it går vilse i översättningen! Visste du att de första LED -strålkastarna i världen uppfanns och tillverkades i Kina? Det är inte en knock

off -produkt om den kommer från Kina - det är var-101; De gjordes först. Lumen -betyg i Kina har förvandlats till en marknadsföringsgimmick: -&#\"Han som har den högsta lumenklassificeringen vinner loppet.\"

it är verkligen ganska löjligt men det är sanningen. Deras definition av framgång har inget att göra med effektivitet, montering, strålmönsterkvalitet, färgkvalitet eller användbar ljusutgång ... oftare att det inte handlar om det söta söta lumenklassificeringen! Så ett företag sa \"Hej alla, våra glödlampor gör 2 000 lumen vardera!\". Då sägernästa konkurrerande tillverkare \"Åh ja, väl våra glödlampor gör 2500 lumen vardera!\". Och sedan hadenästa LED -företagner på gatan en lysande idé: \"Pssst ...let's Combine lumenklassificering av båda glödlamporna i 5 000 och tricck -människor som tror att det betyder per glödlampa!\". Och sedan sanästa företag, ur deras förvirring av taktiken, \"åhnej,nu måste vårt måste vara 10 000 per par för att vara konkurrenskraftiga!\". Då sa denästa killarna \"Åhnu, vi behöver vår för att vara 15 200 lumen!\" Och så vidare, och så vidare, och så vidare. Vissa pratade om par, andra pratade om singlar men ville inte förlora en försäljning och därmed föddes Lumen Marketing War!

 






Tidigare: Lamporhistoria

Nästa: Hidden Light: Avmystifying the My...